the workshop

The Workshop is a proposal for the remodeling of an existing workshop into a contemporary commercial office.

The original white rendered dwelling, which will provide the main working space, is to be over-clad in beautiful white washed brick for a contemporary update. An extension to the space will be clad in large black timber panels for a juxtaposition in both scale and tone whilst the unique angles provide a contrast to the traditional form of the existing workshop.

A full length rooflight along the ridge of the roof will fill the working space with natural light and rear glazing will open up the building to face a beautiful landscape of fields and trees. All helping to provide a working environment filled with warm light.

Trees and foliage surrounding the site will partially screen the office from the road to minimise the impact on the surrounding area.

Location: Cheshire