oak brow

The project included demolishing a tall detached brick garage from the rear garden to open up views from the living spaces, increase the size of the garden and light levels in the property. A new car barn was sited perpendicular to the house to create a courtyard feel to the front of the property, privacy to the rear gardens and garaging. A glass link with exposed brick walls and stone floors creates a new and practical family entrance to the house with access to a new study over the barn which overlooks bee hives in the fields beyond.

The rear extension has a large a sitting room with double sided fire, bi-folding doors off the existing kitchen. Secret doors either side lead to a new ground floor WC, laundry room, dog room and plant rm. The roof of the extension is a stunning roof terrace off the master suite with external stairs down to the garden with hot tub and entertaining spaces.

What was once a house with a single direction of flow is now a fully connected and one which is visually exciting to move through with contemporary interiors fit for its family.

 

Awards : 

Manchester Society of Architects 2017//

cheshire