norcliffe

The intensive refurbishment of a rural cottage, with a critical emphasis upon achieving warmth, by caring for it’s character and by adding texture with a capital T.

Works included a new roof, dig out and underpinning of an area of the ground floor to create a large modern kitchen and the insertion of a pair of crittal doors to the courtyard garden.

An existing 1980’s flat roofed extension received a large pitched green oak frame to add a pitched roof and to create external areas that provided shelter and a glass house.

At first floor the family bathroom was removed in place of a landing library and open plan ensuites installed in all four bedrooms. All existing doors and windows were refurbished doors and windows and many of the features were elements uncovered or reused including all the hardware and the crook frame post in the kitchen.