mono house

Extensive remodel of a large five bed house in Woodford. Externally the works included new brick boundary walls, sliding timber gates, a new driveway and landscaping to a new canopy. To the rear: a kitchen extension, a new formal garden, terrace and roof terrace updated the home for the family to enjoy.

A much unloved indoor pool has been updated to create an exciting space both day and night. The perception of the internal water level was reduced with a deep kerb, and the tapered ceiling was coffered and up lit with the effect of increasing the sense of space. Lighting and texture further enhance the space – made possible by rationalising the external openings and creating a view through a glass wall to the main house.

 

Originally 4,500sqft increased to 5,300sqft.

woodford, cheshire